Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

14. 10. 2010 21:41
Jen tak mimochodem

Je pravda, že se takto odsávají veřejné peníze. Ale i ty odsáté peníze se točí. Ekonomice jako celku je jedno, jestli je točí parazitní firma nebo jiný (úředně parazitní) úřad.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

27. 10. 2010 10:19
Re: Jen tak mimochodem

Jenže nám, daňovým poplatníkům by to nemělo být jedno.

0 0
možnosti

Stará kára

14. 10. 2010 21:38
No

ono to Německo se nám mj. (a především) vzdálilo díky Marchalově plánu. Tehdejší Národní fronta tento "imperialistický plán" nepřijala. Nevíte, které strany tehdy NF tvořily?

0 0
možnosti

kaktusak

14. 10. 2010 22:51
Re: No

Vzdálilo se (nejenom nám, ale i Británii, Francii, Itálii...), protože obnova je snazší, než výstavba na zelené louce. A jak známo, Německo bylo daleko bohatší již před první světovou válkou.

0 0
možnosti

klatil

14. 10. 2010 12:56
Hmmmmm

Take se mi jiz po tricitce nechtelo cekat 40 let (tehda -2004- se uvadelo tohle cislo) na lepsi zitrky potapejiciho se socialistickeho zdravotnictvi v Bananistanu a presunul se pracovne nekolik desitek km zapadneji. A zatim bych se s nemeckou kupni silou nerad loucil. Tschüüßß !! :-)

0 0
možnosti

Kolumbo

14. 10. 2010 11:26
Jenže v našich poměrech

je jasné, že "chytráky" je možné vyřadit jen tak, že prostě žádné peníze na své čachry nedostanou! Tedy omezit veřejné služby a všechno, co platí stát, kraj, obec - na tohle všechno jsou přisátí "chytráci". Kdokoli půjde v tomhle kraji do politiky, bude to dělat stejně a každému je to jasné předem. Jeden se ptá, proč člověk volí slibovače, kteří z veřejných peněz slibují zavést či zlepšit to či ono když ví, o co tu jde. Inu, zdá se že to tu funguje jako v Africe - každý takový "volič" doufá, že když bude mít "kamaráda nahoře", taky se přiživí. Často to nevyjde, ale nevadí - snad příště! Jde o stejný princip jako sázení sportky.

0 0
možnosti

medvěd brtník

14. 10. 2010 10:58
Německo se po válce zvetilo proto, že do něj

Amerika nalila dolary a dohlédla na dodržování pravidel. Nám bohužel zůstali pohrobci dřívějších funkcionářů, kteří o svobodném trhu nemají ponětí. Využili sítě vybudované za minulého režimu. A drží se jich jako h..... košile i jejich děti.

0 0
možnosti

Good Bad and Ugly

14. 10. 2010 10:25
Souhlas i nesouhlas

Můsím s Vámi souhlasit ohledně parazitů, ale kupní síla občanů je o něcem jiném.

V posledních letech, díky Paroubkům a jemu podobných rádoby lidumilů je člověk, který maká 10-16 hodin denně, soboty, neděle, svátky, podnikatelký gauner a zloděj.

Ale tento může dát vydělat dobrý peníze. Ten co se fláká na úřadech jen do počtu, ten nedá vydělat nikomu, jen vyžere peníze pro ty, kteří makají. Je s podivem, že nejlepší nákupní sílu mají ty nemakačenka a státní zaměstnanci. Jak napsal kdosi před chvílí. To je to socialistické přerozdělování - podnikate l= gauner, tak mu to seberem a dáme nemakačenko = potřebný slušný občan, někdy i jiné národnosti.

0 0
možnosti

Primak

14. 10. 2010 10:13
Jeden z mnoha důvodů

Máte naprostou pravdu, jedná se ale o jeden z mnoha důvodů nízké produktivity, nikoliv jediný. Dalším je totiž skutečně velmi nízká efektivita práce v některých odvětví (zejména v oblastti státních služeb), vysoký počet obyvatel ČR žijících z podpor, vysoká mírá šedé ekonomiky a to zejména v oblasti pracovně právní a zejméma zcela zbytečně vysoká míra přerozdělování zdrojů prostřednictvím státu.

Tomáš Balvín

 

0 0
možnosti

petrph

14. 10. 2010 10:09
akorát teda nechápu co má

společného politik nebo úředník co rozkrádá peníze z vybraných daní, společného s kupní sílou našich občanů?? Oni své velké daně z malých platů musí odevzdávat stejně.

Ovšem, politika by ten problém zajímat mohl- proč tedy český pracovník za podobný výkon dostane jen část toho co ten německý?? Jenomže, to se nevyřeší ani tím, že se vymění jeden, dva zkorumpovaní politici či úředníci , ani tím že se k veslu dostane ta či ona strana, ba ani tím že se po pár letech trapného dohadování odhlasuje supr zákon co se musí stejně brzo kvůli chybám aktualizovat a vlastně neřeší vůbec nic.

:-/

0 0
možnosti

Kolumbo

14. 10. 2010 11:30
Re: akorát teda nechápu co má

Nevěřím, že zdejší produktivita práce je stejná jako v Německu. Česká Škodovka přece nemá řádově větší zisky než německý Volkswagen, když německý dělník Volkswagenu bere několikanásobek platu zaměstnance Škodovky.

0 0
možnosti

Lobo - poslední Czarnian

14. 10. 2010 9:42
Chytráky

popravit:-p

0 0
možnosti

jurneff

14. 10. 2010 9:37
Ale ano, správně uvažujete

Já si přesto myslím, že zásadní krok, který měl býti učiněn již před mnoha lety, mělo být odstavení KDU-ČSL od ministerstva obrany. Ty tunely lidovců u vojáků jsou dnes již legendární a srovnatelné snad jen s velkou privatizací.

0 0
možnosti

jendazmoravy

14. 10. 2010 11:49
Re: Ale ano, správně uvažujete

Opravdu si myslíte, že když nahradíte někoho, kdo je Vám nesympatický, někým, o kom nic nevíte, že se tím problém doopravdy vyřeší?

Závidím Vám ten optimismus!

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 999x
Do politiky jsem vstoupil v roce 1990.

V současnosti jsem zastupitelem (KDU-ČSL) a neuvolněným předsedou kontrolního výboru Královéhradeckého kraje.

www.derner.cz

www.facebook.com/DernerVladimir

https://twitter.com/DernerVladimir

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky