Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

27. 10. 2010 14:22
Sviňská věta

"Zejména pro úředníky, kteří mají smlouvu na dobu neurčitou je to dobrá věc".  Co je to za sviňárnu???  Dobrá věc je to přece pro  v š e c h n y   zaměstnance, kteří mají smlouvu na dobu neurčitou. A to jsou všichni zaměstnanci.  Proč tak sviňsky chcete vnášet nenávist mezi "dělnickou třídu" a "pracující inteligenci"???  Jaká je asi vaše povaha?  Je to dokonce dobré i pro Osoby samostatně výdělečně činné, tedy pro řemeslníčky, kteří se o sebe umí postarat sami.  Kromě toho jste zapomněl na druhou stránku: pokud se důchod neproplácel, zvyšoval se později pobíraný důchod o 6 % za každý rok.  O toto zvýhodnění do budoucna dnes pojištěný, pobírající důchod přijde.  Víte, co je dlouhodobě pro stát a penzijní systém výhodnější?

0 0
možnosti
S

sasinka1

27. 10. 2010 13:37
Smysl

Asi tady nějak v diskusi unikla podstata věci. Autor psal o situaci na úřadech. Ztotožňuji se s názorem, že pokud je někdo v důchodovém věku tak by měl místo na jakémkoliv úřadě kde pracuje okamžitě opustit. Můžete si rozebírat jak chcete, že jsou odborníci, které nelze nahradit, ale to na úřadech dost dobře neplatí. A co se týká názorů, že všichni absolventi jsou neschopní, tak provotní problém je ve školském systému a ne v těch absolventech. No a na druhou stranu vzpomeňte si na sebe, když jste byli mladí. Asi jste taky nenastoupili do práce a neznali vše. Trošku sebezpytu a skromnosti by to chtělo.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 10. 2010 13:41
Re: Smysl

ale jo, to by šlo;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 10. 2010 12:28
odpověď je jasnu: k tomu přispívají samotní absolventi

je statisticky dokázáno, že pokud bude méně absolventů, bude i méně nezaměstnaných absolventů;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 10. 2010 12:29
Re: odpověď je jasnu: k tomu přispívají samotní absolventi

a teď vážně: nejlepší regulace je neregulace....ať si každý vybere i bez zásahů státu

0 0
možnosti
RP

radim36

27. 10. 2010 11:36
Chybný předpoklad je podle mně ten,

 že vyšší vzdělání a škola vytváří schopnost toho člověka být dobrý zaměstnanec a dobře na tom místě pracovat.

To ale není pravda. Vzdělání a škola jen rozvíjí to, co má člověk "ve vínku" už od narození, nebo to, co odkouká ve věku několika let od rodičů a dalších autorit. Inteligenci, pružnost myšlení, volní vlastnosti, základy chování....

Dobrá škola to rozvine, ale stejně tak to rozvine i dobrý mentor či kouč v práci, pokud má ten člověk štěstí.  Špatná škola to nerozvine nebo zkazí.

A když to není, tak to ani superdobrá vysoká škola neudělá.... Je potom "jiný materiál", když vysoké školy byly výběrové a šlo na nich 5 % nejlepších  a jiný lidský materiál  když jsou nyní vysoké školy masové a jde na ně 40 - 60 % současné populace.

0 0
možnosti
M

michalpokorak

27. 10. 2010 11:34
kvality absolventů

Problém je popsán ve státní správě, kde to opravdu takto funguje. Absolventi by ale neměli mít problém nalézt zaměstnání mimo státní správu. Většina univerzit, zejména regionálních však produkuje desítky a stovky abolventům čímž ''plní plán''. To, jak je jejich studium zaměřeno na použití v praxi se pak do značné míry projevuje na míře nezaměstnanosti absolventů. Je zde tedy potřeba nejprve zaměřit pozornost na kvalitu studia a jeho praktické využití v budoucí praxi. Kvantita není kvalita. Titul Mgr. či Ing. již není zárukou kvalitně vystudovaného člověka.

0 0
možnosti

Gaspard

27. 10. 2010 15:49
Re: kvality absolventů

To nebyl nikdy. Podívejte se na většinu obvodních lékařů, učitelek ZŠ nebo podnikových právníků či ekonomů, kteří studovali za komunizmu a pak mi něco říkejte o kvalitně vystudovaném člověku.

0 0
možnosti
ZH

Zani

27. 10. 2010 11:30
Nezaměstnaní hlaste se!

Můj otec učí na odborném učilišti stavební technologie, topení a pod. Je mu 72let a už chtěl skončit. Ale zase ho ukecali, po několikátý, jelikož ho nemá kdo nahradit. Tak jak je to páni absolventi? Jinak naprosto souhlasím s radimem36, mnoho mladejch šéfů nemá o práci svých podřízených ani šaina, všechno dělaj jenom tak, aby byl dobrej momentální finanční výkaz jeho oddělení. Vidím to dnes a denně u Heidelberg Cement tady v Reichu.

0 0
možnosti
RP

radim36

27. 10. 2010 11:46
Re: Nezaměstnaní hlaste se!

Napiš aspoň v kterém městě to je, protože pokud to učiliště nenabízí jako benefit bydlení zadarmo, jako že asi ne, bude to jen pro místní. Z platu učitele platit nájem za nějaké rozumné bydlení asi nepůjde.

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

27. 10. 2010 11:21
Chyba je na školách.

To co chodí se ucházet o místo je mírně řečeno hrůza. Nejsou připraveni na praxi, mají nereální představy a pracovní morálku a znalosti mizerné. Trochu schopný je tak každý pátý. Zejména absolventům humanitních oborů nedělá při jejich sebevědomí problém se ucházet o technické místo ;-D.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IX

27. 10. 2010 11:23
Re: Chyba je na školách.

njn ....Rv

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

27. 10. 2010 11:17
Nesprávná úvaha, chyba v premise !

Celá úvaha stojí na chybném předpokladu, že počet pracovních míst je pevně dané,  neměnící se číslo. Toto je ovšem hlubokým omylem.

Počet pracovních míst klesá  každou další stránkou zákoníku práce, každým dalším bezpečnostním předpisem, každým dalším zbytečným zákonem, každým zkomplikováním nebo zvýšením daní, každou další podporou zelené energie, každým založením dalšího úřadu, každým rozšiřováním pravomocí stávajících úřadů, každou podporou bydlení, každou další podporou sportu nebo mladých rodin, každou valorizací minimální mzdy.

No a naposled ovšem ne významem, každou další valorizací sociálních dávek.

0 0
možnosti
C

chechtin

27. 10. 2010 11:26
Re: Nesprávná úvaha, chyba v premise !

...... a pak jste se probudil a ruka v nočníku. Máte dost zkreslené představy o světě.

0 0
možnosti
RP

radim36

27. 10. 2010 11:10
Já jsem se s jedním pracujícícm důchodcem vlastně setkal.

Dřívější kolega strojírenský technolog si přivydělává v důchodu  jako soustružník . Pracuje na soustruhu, který detailně zná, protože se na něm snad kdysi jako šestnáctiletý vyučil jako učeň nebo tak nějak a který by jinak skončil ve šrotu.   Dělá na něm vysoce přesné náročné soustružnické práce na tisíciny milimetru, vyhřeje pracoviště na stálou teplotu, soustruh vždycky pořádně seřídí, nechá nějakou hodinku makat, aby se všechny jeho díly ohřály na pracovní teplotu , znova pořádně seřídí a tak nějak....a potom tu práci udělá. Jenom má menší problém  vysvětlit svému nadřízeném, který je nějaký mlaďoch s nestrojnickým vzděláním, proč ta práce trvá tak dlouho. Kdyby to měl dělat nějaký současný mlaďoch dnešní soustružník, tak na stejnou přesnost by do firmy museli zakoupit nějakou superpřesnou automatizovanou mašinu za hafo miliónů....

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IX

27. 10. 2010 11:15
Re: Já jsem se s jedním pracujícícm důchodcem vlastně setkal.

A taky ho ta práce nejspíše i baví ....

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IX

27. 10. 2010 11:08
Sorry

Někteří absolventi jsou jako pracovní síla drazí ikdyž by měli dělat zadarmo - více zkazí než dokáží.

Více níže příspěvek od Martin 5.3

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark IX

27. 10. 2010 11:22
Re: Sorry

A ještě něco ... ten, kdo absolvenat zaměstná, tak spláče nad výdělkem - on si ho zaučí, vychová a absolvent mu po 1-2 letech zdrhne - praxi má, tak si jinde řekne a dostane víc. Ovšem zaškolovací a vzdělávací náklady zůstanou původní firmě, přitom nějaká exkluzivní smlouva o dlouhodobé práci často ztroskotá na Zákoníku práce.

.

Důchodce nikdo zaškolovat nemusí a leckdy je to právě ten důchodce, který navíc ještě učí mladší kolegy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 999x
Do politiky jsem vstoupil v roce 1990.

V současnosti jsem zastupitelem (KDU-ČSL) a neuvolněným předsedou kontrolního výboru Královéhradeckého kraje.

www.derner.cz

www.facebook.com/DernerVladimir

https://twitter.com/DernerVladimir

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky