Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I když tomu sama příliš nevěřím (alespoň v krátkodobém horizontu), stále doufám, že to s politikou v ČR bude stejné, jako to bylo s úřady a poštami - ze začátku měl taky člověk pocit, že je tam občanem druhé kategorie, nové úřednice jely podle diktátu těch starších a zkušenějších a na první pohled se nic nezměnilo. Jenže v hloubce už ta změna dřímala a nejspíš díky odchodům původních zaměstnankyň do důchodu se začala měnit i "kultura" ve vztahu k "zákazníkovi"...

Nebylo to rychlé, není to ještě všude (já si nemůžu stěžovat na jediný úřad, který jsem navštívila - zejména finančák v Neratovicích je nebe na zemi, ženské tam jsou milionové!!! - ale vím o spoustě případů, kdy jsou lidi postupem úřednic znechucení a tvrdí, že to je stále jak za bolševika), postupně se to ale mění.

A stejně tak by se to mohlo měnit v politice, zvláště pokud MY, OBČANÉ, VE VOLBÁCH DÁME HLASY TĚM SLUŠNĚJŠÍM KANDIDÁTŮM!!!

Ano, je to na nás. Jednou máme tvrdě vybojovanou a krví zaplacenou demokracii, musíme se tedy konečně začít sami podílet na vedení státu (ať už aktivní účastí v politice - stále ještě nevím, jak se tam "obyčejný" člověk dostane, ale ani jsem po tom nijak zvlášť nepátrala - nebo alespoň promyšlenou volbou)...

0 0
možnosti
Foto

Vaše výzva k očištění politiky zevnitř, vstupem do ní je směšná, tedy v našich poloměrech.

Je mnoha slušnými lidmi osobně vyzkoušeno, že to nefunguje.

Protože takový slušný člověk je v partaji nucen konat v duchu a zájmu této partaje. Pak může postupovat výše a získávat vliv na její možnou změnu a tím i změnu politického prostředí. Jenže taková asimilace mu více a více odebírá z jeho slušnosti, až se stane "slušným" partajníkem, který však má do jeho původní slušnosti hodně daleko.

1 0
možnosti

Pokud politik odpoví na pozdrav nebo se omluví když do někoho nechtěně strčí je to projev výchovy a slušnosti toho politika. Nemá to ale nic společného se slušností v politice.

Tady se politici urážet musejí, protože je to jediná oblast ve které mají ještě jakousi svobodu a mohou projevovat jakousi iniciativu.

Ve vnitřní politice mají velkými finančními institucemi předepsáno jaké reformy musí prosazovat - dávat daňové úlevy firmám a bohatým (kteří ty firmy vlastní), privatizovat lukrativní části veřejného sektoru a škrtit platy zaměstnanců.

V zahraniční politice musí podporovat zbrojení a podporovat mise, které pod vznešenými hesly o šíření demokracie destabilizují celé pásy zemí.

Kdyby tak nečinili, budou sami označeni za bezpečnostní riziko.

Někteří si tak počínají svědomitě, jiní se snaží alespoň trochu pomáhat neprivilegovaným.

A tak se politici po většině věnují vzájemným urážkám, posměškům a zostuzování. Odláká se tak pozornost veřejnosti od podstatných věcí a média mají čím vyplnit vysílací čas.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS